EXCLUSIV  Marian Vanghelie cere naționalizarea Apa Nova: Se face în două zile!

În plin scandal al intoxicațiilor cu clor din apa de băut, Marian Vanghelie vine cu o propunere dură pentru rezolvarea problemelor aduse bucureștenilor de Apa Nova. ”Guvernul și Consiliul General au obligația să facă ceva pentru bucureșteni, pentru a pune capăt acestui atac chimic”, a declarat Vanghelie pentru DCNews.

Marian Vanghelie a explicat de ce este necesară întoarcearea rețelei da apă la stat.

”Au obligația să facă renaționalizarea dacă vor să-i apere pe cetățeni, a declarat Vanghelie. Apa Nova are numai de câștigat dacă afacerea lor rămâne așa, bucureștenii doar de pierdut. Francezii de la Apa Nova au mărit prețul, și or să-l mărească, mamă-mamă, o să plătim apa ca șampania, dar în loc de bule o să aibă clor. N-au făcut investițiile promise? Ce au investit? La Paris apa se curăță cu ozon, la noi cu arme chimice, ca în timpul războiului. Au exportat profitul și serviciile nu sunt satisfăcătoare, după cum arată scandalul din aceste zile. Francezii fac 150-200 de milioane de euro anual, pe o investiție din vremea lui Ceaușescu și Gheorghiu Dej. Tot ce au mai cârpit au adus din Franța, costă conducta cât Casa Poporului, că noi nici țeavă nu am ști să facem.

Guvernul sau Consiliul General are  obligația de a anula contractul cu Apa Nova, iar rețeaua de apă a Bucureștiului să se întoarcă în proprietatea statului. Se poate face în două zile, nu mă luați cu stați să vedem, să ne gândim, până uită lumea și au băgat scandalul sub covor.  Se face printr-o hotărâre a consiliului municipal de anulare a contractului cu Apa Nova și punct. Apoi, proces verbal de predare-primire, a infrastructurii. În urma evaluării unei comisii a sumelor investite se stabilește ce trebuie returnat, ce au investit, cât e despăgubirea. După naționalizare, nu se va mai mări prețul, nu se mai duc banii în afara țării și se pot îmbunătăți serviciile adică să fie apă de calitate, nu otravă.”

Apa Nova este controlată de grupul francez Veolia Water (Veolia Environnement) și de municipalitatea București. Veolia este cel mai mare distribuitor de apă din lume listat la bursă.  Acționarii societății Apa Nova București sunt: Municipiul București cu 16,31% din capitalul societății, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux cu 73,69%, salariații societății (prin Asociația ESOP) cu 10%.

Marian Vanghelie a spart și monopolul nemților în ceea ce privește salubrizarea din Sectorul 5. El a atacat în instanță monopolul pe care-l avea în Capitală o firmă germană, desființând contractul cu firma germană în Sectorul 5, măsură luată ulterior de toate sectoarele și de Consiliul General. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel