Masivul Făgăraș, persoane dispărute. Celulă de criză

Avalansa
Avalansa

Trei persoane au fost date dispărute în Masivul Făgăraș.

Salvamontişti de la Serviciul Salvamont al oraşului Victoria, alături de jandarmii montani de la Sâmbăta de Sus caută trei turişti din Iaşi, care s-au rătăcit în Masivul Făgăraş. Este vorba de doi bărbaţi, unul de 62 de ani şi 64 de ani şi un tânăr de 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul săptămânii trecute de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că maşina cu care cei trei bărbaţi a ajuns în zona stă nemişcată de câteva zile. Aseară la ora 18,30, soţia unuia dintre ei a sunat la 112 şi a anunţat despre dispariţie. Salvamontiştii şi jandarmii montani i-au căutat şi săptămâna trecută, în zilele de marţi şi miercuri pe la refugiile din masivul Făgăraş, dar fără rezultat.Vremea nu a mai permis căutarea lor săptămâna trecută. S-au produs şi avalanşe, iar pericolul este foarte mare, a declarat pentru Agerpres, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, cu atribuţii în coordonarea Salvamont Braşov.

Acesta a mai spus că marţi, începând cu ora 14,30, un elicopter solicitat de ISU va survola crestele masivului. În aparatul de zbor se va afla şi o persoană pregătită să coboare, cu ajutorul unor echipamente specifice de salvare a turiştilor, în cazul în care aceştia vor fi găsiţi.

Ultima veste de la ei este de la sfârșitul săptămânii trecute, când unul dintre ei și-a sunat un prieten și i-a spus că vremea este foarte urâtă pe creastă, potrivit newsbv.

[citeste si]

Familiile nu anunţat mai devreme dispariţia acestora deoarece obişnuiau să plece pe perioade mai lungi şi reveneau fără probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel