Maşinile electrice Mercedes-Benz, produse în China

Daimler investeşte două miliarde de dolari în China, pentru a produce modele electrice Mercedes-Benz.

Producătorul auto german Daimler şi partenerul său chinez BAIC Motor intenţionează să investească aproape două miliarde de dolari pentru modernizarea unei fabrici din China care va produce modele electrice Mercedes-Benz, pentru a face faţă cererii în creştere, transmit DPA, Bloomberg şi Reuters.

Noua fabrică va produce diverse modele Mercedes, inclusiv noile modele electrice, şi va îmbunătăţi capacitatea de producţie a societăţii mixte Beijing Benz Automotive Co, se arată într-un comunicat al Daimler şi BAIC. Anunţul vine după ce în ultimele săptămâni miliardarul Li Shufu, preşedintele grupului auto chinez Geely, a achiziţionat discret o participaţie de 9,7% în Daimler care, alături de parteneriatul cu BAIC are o alianţă industrială pentru a dezvolta maşini şi camioane cu alianţa Renault-Nissan - care deţine 3,1% din Daimler.

Luni, Li Shufu ar urma să discute cu şefii Daimler la Stuttgart şi speră să se întâlnească cu oficiali guvernamentali germani la Berlin, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Autorităţile de la Berlin au declarat că nu este nevoie să ia măsuri în urma achiziţiei Geely, nici în privinţa reglementărilor privind concurenţa şi investiţiile străine.

[citeste si]

Este o decizie a companiei. Datorită caracterului investiţiei - o participaţie minoritară - nu este necesar să acţionăm, a afirmat un purtător de cuvânt al Guvernului german. Geely a anunţat că vrea o alianţă cu Daimler, care dezvoltă vehicule electrice şi autonome, pentru a răspunde provocărilor de la noile rivale, cum ar fi Tesla şi Uber.

China este cea mai mare piaţă auto din lume, înaintea SUA. În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel