Mașini diesel, interzise oficial. România nu scapă de sancțiuni

Era maşinilor diesel apune. Mai multe state europene riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea poluării în marile orașe.

Printre cele nouă state se numără țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România.

Sancțiuni foarte dure

Dacă acest lucru se va întâmpla, sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie b1.

Situaţia este absolut îngrijorătoare, în condițiile în care peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din UE din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine.

Se pare că reprezentanţii celor 9 ţări vizate au avut o discuție pe data de 30 ianuarie, la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Conform surselor din presa germană, Vella le-ar fi spus miniștrilor că „termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile".

Ce intenționează România

Deja, în Germania, în unele orașe, mașinile diesel au fost interzise, iar în Roma vor fi interzise începând cu anul 2024.

În România, Primăria București intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, şi anume cele care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.

Autoritățile s-au inspirat chiar din Germania pentru a realiza acest proiect pe care vor să îl implementeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel