VIDEO - Mărturia unui fost ostatic român din Algeria

român algeria dc
român algeria dc

Unul dintre cei patru români ce au fost ținuți ostatici în Algeria și a reușit să scape, originar din Constanța, a vorbit pentru un post de televiziune african despre zilele în care a fost privat de libertate de către teroriști.

Constănțeanul povestește că era în afara clădrii atunci când a văzut teroriștii venind și începând să tragă în paznicii complexului. "Sunt din România, am tercut prin clipe grele. Eram în afara biroului și am văzut teroriștii venind. Au început să-i împuște pe cei de la poartă, care păzeau complexul. După aceea au intrat în clădire și au început să ia ostatici", a spus românul, citat de b1.ro.

Pentru a evada, bărbatul povestește că s-a ascuns într-un birou, împreună cu un coleg, iar că mai apoi, autoritățile algeriene le-au oferit îngrijirea necesară.

"Eu m-am baricadat împreună cu un alt coleg de-al meu din România într-un birou. Am încuiat ușa, am pus un pupitru în ușă pentru a ne baricada. Am primit apoi îngrijiri, au avut cu adevărat grijă de noi, pentru că eram deshidratați după ce am scăpat de teroriști. Autoritățile locale au făcut tot ce au putut, având în vedere că era o situație foarte dificilă și nu putea interveni abrupt", a conchis fostul ostatic.

Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat sâmbătă seară de la sediul Ministerului Afacerilor Externe că numărul românilor răpiți la In Amenas este de cinci, dintre care patru au reușit să scape, iar altul, din nefericire, a fost ucis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel