Martin Luther King Jr. Day: Ambasada SUA, închisă

Ambasada SUA va fi închisă luni, de Martin Luther King Jr. Day.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti va fi închisă luni, când se sărbătoreşte Martin Luther King Jr. Day, informează un comunicat al misiunii diplomatice, transmis Agerpres.

Toate serviciile ambasadei îşi vor relua activitatea marţi, precizează sursa citată. Martin Luther King Jr. este celebrat în a treia zi de luni din ianuarie. Sărbătoarea naţională americană a fost marcată pentru prima dată în 1986.

Unul dintre cei mai cunoscuţi activişti pentru drepturile omului, Martin Luther King Jr. s-a născut pe 15 ianuarie, 1929, în Atlanta, Georgia. A fost asasinat pe 4 aprilie 1968, în Memphis, Tennessee.

Ziua Martin Luther King jr., din 1983

King a fost principalul purtător de cuvânt al activismului nonviolență din cadrul Mișcării drepturilor civile, care a protestat cu succes împotriva discriminării rasiale în dreptul federal și de stat. Campania pentru o sărbătoare federală în onoarea sa a început imediat după asasinarea lui în 1968.

Președintele Ronald Reagan a semnat decretul în 1983 dar a fost oficializat trei ani mai târziu. La început, unele state s-au opus acordării zilei libere vacanței ca atare, oferindu-i nume alternative sau combinând-o cu alte sărbători. A fost impusă oficial în toate cele 50 de state pentru prima dată în 2000.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel