Marţi, Ziua Informării Preventive. Activităţi informativ-educative în Bucureşti și în ţară organizate de IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că în fiecare zi de marţi 13 organizează Ziua Informării Preventive în Bucureşti şi în judeţe, asemeni iniţiativei derulată la nivel european, la care s-a raliat începând cu 2011.

Derulate sub sloganul "Preveniţi ghinionul", activităţile informativ-educative ce vor avea loc vor urmări conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă.

Mesajul IGSU se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor, bunicilor, tutorilor sau altor persoane care au responsabilitate pentru siguranţa celor mici.

Potrivit sursei citate, marţi, 13 august, sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene şi din Bucureşti-Ilfov şi cele ale subunităţilor de intervenţie îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să cunoască măsurile şi regulile de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi să se familiarizeze cu specificul profesiei, vizualizând şi tehnica de intervenţie utilizată de echipajele serviciilor profesioniste la misiunile de salvare.

Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă, în cadrul cărora toate persoanele interesate pot obţine informaţii referitoare la cum pot preveni şi cum trebuie să se comporte pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă.

În localităţile Târgu Mureş, Sovata, Bistriţa, Baia Mare, Deva şi Timişoara se vor organiza puncte de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative în zonele cu trafic pietonal intens, se vor organiza concursuri cu premii pentru copii, acţiuni cu maşini de intervenţie şi altele asemenea. Activităţile derulate urmăresc implementarea obiectivelor regăsite în cadrul parteneriatului 'Împreună pentru Siguranţă', încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid.

Anual, conform IGSU, în România sunt înregistrate peste 6.500 de incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea au fost soldate şi cu pierderi de vieţi omeneşti. Relevante în acest sens sunt datele statistice aferente anului trecut, care indică faptul că din totalul celor 650 de persoane surprinse în incendii, 250 şi-au pierdut viaţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel