Marmeladă de gutui, cel mai bun desert al toamnei. Bunica o făcea aşa

Vă prezentăm o reţetă de marmeladă de gutui. Este delicioasă şi foarte uşor de preparat. 

Ingrediente

5 kilograme de gutui

2,5 kilograme de zahăr

Apă

VEZI ŞI Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova

 

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă bine gutuile. Le tăiem în felii subţiri şi le punem la fiert, la foc mic. După ce s-au înmuiat, se scot din apa, se scurg bine şi se face un piure. Acesta se fierbe timp de o oră în apa în care s-au fiert şi gutuile. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi până când marmelada rămâne pe lingura de lemn. 

Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane. 

CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel