Mark Higgins, record mondial pe Transfăgărăşan

Transfagarasan
Transfagarasan

Pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI, a realizat, miercuri, recordul mondial de viteză pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfăgărăşan.

El a doborât şi recordul pe urcarea dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, în cadrul unui proiect iniţiat de Subaru of America şi Pro Drive, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Higgins a fost cronometrat în 40 de minute 58 de secunde şi 8 zecimi pe 84,3 kilometri, stabilind astfel un punct de reper în lumea automobilismului sportiv.

Britanicul a doborât şi recordul de hill climb, pe traseul scurt, de 12,3 kilometri, cu timpul de 7 minute, 35 de secunde şi 2 zecimi. Pe această urcare, vechiul record îi aparţinea pilotului român Andrei Mitraşcă, 8 minute 26 secunde şi 160 miimi. Este al treilea record pe care cei de la Subaru of America şi Pro Drive îl bifează pentru maşini de tip sedan după cele înregistrate pe două dintre cele mai dificile circuite din Europa: TT Isle of Man (2016) şi Nurburgring (2017).

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi cu sprijinul CNAIR şi al Ministerului Transporturilor din România. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy a fost consultant tehnic şi a asigurat desfăşurarea evenimentului în România. Cronometrarea a fost făcută de echipa FRAS cu aparatura de ultima generaţie Tag Heuer, precizează comunicatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel