Marius Manole și Mihai Călin, front comun împotriva lui Caramitru

Marius Manole
Marius Manole

Medeea Marinescu, Marius Manole și Mihai Călin au ieșit public și au vorbit despre problemele de la Teatrul Național București condus de Ion Caramitru.

Conflictul dintre actori și conducerea TNB este o poveste veche și nu are de-a face cu tăierile de buget de la cultură sau cu reducerile de personal din 2019. Până să izbucnească scandalul de zilele trecute (cu concedieri, proteste și dueluri publice între directorul TNB, Ion Caramitru, și Ministrul Culturii, Daniel Breaz), în interiorul TNB se ducea o luptă mocnită, care stătea să dea în clocot.

Marius Manole -  președintele Sindicatului Actorilor TNB - a declarat:

„Înainte să trimitem memoriul la Ministerul Culturii, eu și colega mea, Medeea Marinescu, am cerut o întâlnire cu domnul Ion Caramitru. Am fost la această întâlnire fix cu aceste probleme pe care le-am scris în memoriu. La niciunul dintre acele puncte, n-am găsit înțelegere. Răspunsurile erau: nu e treaba voastră, asta nu se poate, e totul bine. Dintotdeauna în Teatrul Național s-a considerat că actorii sunt ultimii oameni care trebuie să fie informați sau să știe ce se întâmplă în teatru."

Mihai Călina spus: „Lucrurile sunt mai vechi. De-a lungul vremii am încercat să intru în legătură cu direcția, dar de fiecare dată mi s-a părut că practic nu se încearcă rezolvarea unor probleme, ci totul e bine, totul e perfect. S-a vorbit întotdeauna de bilete, de vânzări, de performanțe financiare și atât."

Medeea Marinescu a adăugat pentru Scena 9: „O chestiune pe care eu am insistat la întâlnirea cu domnul Caramitru era problema predictibilității. Asta nu înseamnă numai programare de spectacole, ci predictibilitatea repertorială. A devenit în ultimul timp foarte ciudat să aflu că vine domnul Purcărete și să aflu asta de pe holuri, să aflu că nu există un casting deschis, să nu știu eu, de exemplu, la anul cam ce regizori vor veni, ce titluri se vor monta. (...) Au apărut proiecte peste noapte, uite se face asta, o să înceapă asta, se știe că o să înceapă, dar nu o să mai înceapă, se face, dar nu se mai face. Răspunsul pe care l-am primit la ultima întâlnire este: suntem în situația asta cu banii, s-a tăiat bugetul -, dar asta e o situație care se întâmplă în 2019, în ultimii ani nu a existat această problemă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel