Marius Chirca - Florentina Istrate, scandal după moartea Cristinei Țopescu. Cristi Brancu: Să ne respectăm!

Marius Chirca, fondatorul Kola Kariola, a avut un schimb de replici cu medicul veterinar Florentina Istrate, după moartea Cristinei Țopescu. 

Se pare că cei doi se refereau cu termenul de ”hingheri” cu care au fost apelați medicul veterinar și  soțul acesteia, fiind acuzați că ar fi terorizat-o pe Cristina Țopescu. 

Marius Chirca a întrebat-o pe Florentina Istrate dacă este de acord să răspundă la câteva întrebări simple, doar pentru a arăta oamenilor că pot avea un dialog: ”Spuneți că nu sunteți hingheri. Am o întrebare, doamna Florentina Istrate...”. Între timp, medicul veterinar, prezent în legătură telefonică se auzea vorbind, moment în care Cristi Brancu a intervenit: ”Să încercăm să nu vorbim unul peste celălalt! O să aveți dreptul de a răspunde. Vă rog frumos să ne respectăm!”. 

Marius Chirca a întrebat-o pe Florentina Istrate dacă e medic veterinar, dacă a depus un jurământ. La ambele întrebări a răspuns cu ”da”. Solicitată să reproducă jurământul, nu a făcut-o, însă, rezumându-se la ”jur să-mi respect profesia”. 

Iată schimbul de replici: 

Marius Chirca: ”Aveți un ONG și vă ocupați de capturarea câinilor de pe stradă?”

Florentina Istrate: ”Asta este întrebarea, domnu`...?”

Cristi Brancu: ”Da!”

Marius Chirca: ”E o întrebare simplă. Faceți acțiuni de capturare a câinilor de pe stradă în mai multe județe din România? Da sau nu? E simplu, doamna doctor!”. 

Florentina Istrate: ”Ce n-ați înțeles dvs. este că asociația cazează animalele și face proiecte. Animalele de pe stradă nu le poate lua un ONG”. 

Marius Chirca: ”Eu am aici documente care arată că aveți contracte prin care capturați câini de pe domeniul public”. 

Florentina Istrate: ”Asociația...”

Marius Chirca: ”Doamnă, nu v-am întrebat asociația. Asociația e o organizație. Dvs., ca persoană, și soțul dvs. participați la capturi pe domeniul public?”

Florentina Istrate: ”Faceți o confuzie în ceea ce spuneți. Nu se numesc capturi.”

Marius Chirca: ”Ați eutanasiat vreodată un câine sănătos în perioada în care soțul dvs. avea contract cu ASPA București?”

Florentina Istrate: ”Nu!”

Marius Chirca: ”A spus că nu? Avem rapoartele DSV care atestă sute și mii de eutanasieri.”

Florentina Istrate: ”Arătați-mi dovada că este parafat...”. 

În altă ordine de idei, Marius Chirca a dat și un alt document, un răspuns de la primăria din Sărata care ar arăta că ”ONG-ul a făcut un contract prin care a capturat 23 de câini și a eutanasiat 22 și au încasat 21.000 de lei”. 

(w670) 

Florentina Istrate: ”Cine a eutanasiat animalele? Încercați să influențați opinia publică, domnul Marius!”. 

Întrebată de Cristi Brancu ”SC Felina Vet SRL este a dvs?”, Florentina Istrate a răspuns că ”nu, este a unui cabinet medical veterinar”. 

Acuzațiile între cei doi au continuat, Marius Chirca afirmând că protecția animalelor nu poate fi încredințată unui SRL, subliniind că s-a făcut o modificare prin care poate fi încredințată doar ONG-urilor. Totuși, acuză fam. Istrate că au făcut un ONG, încasează banii din aceste contracte și-și plătesc servicii medicale din SRL-urile lor”. 

În final, Florentina Istrate l-a întrebat pe Marius Chirca dacă este adevărat că nu are contract la adăpostul asociației, dacă a îngropat cadavrele animalelor și dacă adăpostul funcționează ilegal. Marius Chirca a spus că e o diferență: ”Eu nu funcționez cu bani publici, voi funcționați cu bani publici. Adăpostul meu a fost autorizat ca adăpost de câini fără stăpân. Doamna Istrate, toți câinii din adăpostul meu au stăpân. Am cerut retragerea autorizației ca să mă autorizeze ca adăpost de câini cu stăpân”. 

”Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici și că dl. Marius Chirca încearcă să exploateze josnic acest trist eveniment. Vă invit să veniți la adăpost și să adoptați animale, așa cum ați mai adoptat de-a lungul timpului de la asociația pe care o reprezint” a mai afirmat Florentina Istrate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel