Marius Budăi, explicaţii despre inechităţile din sistemul de pensii

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a explicat de ce au apărut inechităţile din sistemul public de pensii. 

"Valoarea punctului de pensie în 2016 era de 731 lei, iar ce am propus noi a fost un plan pe 4 ani, astfel încât să reuşim să creăm şi creştere economică şi creşterea veniturilor, astfel încât creşterea economică să se împartă între capital şi persoane. Inechităţile sunt apărute datorită intervenţiilor de-a lungul timpului asupra actelor normative de bază. În România, au fost trei legi pe sistemul public de pensii, legea 3, legea 9 şi legea 63, dar au apărut multe acte intermediare care au modificat structura principală, astfel apărând aceste inechităţi. Era clar că era nevoie de o nouă lege.", a explicat fostul ministru. 

"Creşterea economică, între capital şi societate"

"Se tot discută despre acest 40 la sută care trebuie dat de la 1 septembrie 2020 şi de care dl Cîţu a refuzat să zică cu subiect şi predicat dacă se va da. Creşterea economică pe ultimii 3 ani a fost confirmată nu de PSD, ci de Banca Mondială, Comisia Europeană şi Eurostat. Considerăm că această creştere economică trebuie împărţită echitabil între capital şi societate", a declarat Marius Budăi la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel