Marius Bodochi, cetățean de onoare al Bucureștiului

Irina Movila, Lorena Sanda, Marius Bodochi
Irina Movila, Lorena Sanda, Marius Bodochi

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să îi fie conferit actorului Marius Bodochi, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 18 octombrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că Bodochi s-a născut pe 6 septembrie 1959 la Sibiu şi a absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureş, clasa profesorului Constantin Codrescu, promoţia 1982. Între 1991 şi 2000 a fost profesor, lector universitar la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj - Facultatea de Litere, Catedra de Teatru. 

În raportul de specialitate sunt menţionate roluri din zece producţii cinematografice, printre care "Craii de Curte Veche", "Bibliotheque Pascal", "Călătoria Iszkai", şi roluri din 40 de piese de teatru. 

Premii obținute 

El a obţinut: premiul Galei Tânărului Actor, de la Costineşti (în 1985 şi 1986), premiul pentru cel mai bun actor din partea Fundaţiei Silvia Popovici (1998), premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara pentru rolul din "Regele moare" de Eugen Inesco (2000), nominalizare la Uniter, secţiunea "Cel mai bun actor" (2003). 

În anul 2004 i-a fost conferită medalia Meritul Cultural clasa I, categoria D - arta spectacolului. În 2008 a devenit cetăţean de onoare al municipiului Cluj Napoca. 

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.200
YesMy