Mărire vârstă pensionare. Budăi, atac la Turcan: Vicepremierul mai aruncă o bombă

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi comentează anunţul făcut de către vicepremierul PNL Raluca Turcan privind posibilitatea creşterii vârstei de pensionare până la 70 de ani, opţional. 

"Eu cred cu tărie că pentru #guvernul_nu_am_bani se impune, întâi, o discuție despre cum să creștem speranța de viață a cetățenilor români, nu despre cum să mărim vârsta de pensionare. Iar vicepremierul Turcan mai aruncă o bombă:  spune că propune inițial ca mărirea vârstei de pensionare să reprezinte o opțiune a fiecărui angajat și adaugă că nu crede că ea poate deveni obligație 'în curând'. Dar nu definește 'în curând'. Potrivit DEX, curând înseamnă peste puțin timp. Cam cât de puțin, doamna Turcan !? Cam după alegerile parlamentare ? Că de aia insistați că vreți anticipate", a scris Marius Budăi (PSD) pe Facebook.

"Este necesară mărirea speranței de viață" 

"Revenind, pentru a mări vârsta de pensionare este necesară mărirea speranței de viață a cetățenilor români, iar asta se poate face prin creșterea nivelului de trai, nu prin înghețarea pensiei minime, a salariilor și a alocațiilor de stat pentru copii.

Dar, sigur nu ai cum să realizezi aceste deziderate, dacă nu majorezi salariul minim, dacă îngheți pensia minimă, dacă te opui majorării alocației pentru copii, dacă spui că nu sunt suficienți bani pentru majorarea pensiilor, dacă spui că nu sunt suficienți bani pentru majorarea salariilor profesorilor, dacă pentru tine ca partid(PNL-PDL) sănătatea și educația nu sunt domenii importante", subliniază fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel