Mărire amenzi. Carmen Dan, reacție. Ședință DECISIVĂ

Carmen Dan
Carmen Dan

Prevederile legislative privind mărirea amenzilor rutiere au născut o serie importantă de controverse în spațiul public. Ministrul Carmen Dan a vorbit despre aceste măsuri.

Carmen Dan a comentat prevederile legislative care dau posibilitatea poliției de a aplica amenzi chiar și de 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, pentru geamuri fumurii, cauciucuri murdare sau aruncarea gumei de mestecat pe geam. 

”Decizia va fi discutată în Guvern. Noi am propus plafonarea în 2018 a valorii punctului de amendă. Anul viitor amenzile rutiere nu vor mai crește proporțional cu creșterea salariului minim brut pe economie.

Un punct de amendă e stabilit ca fiind 10% din salariul minim pe economie. În acest moment valoarea unui punct este de 145 de lei, nivelul amenzilor fiind situat între 290 de lei și 2.900 de lei.

Am găsit înțelegere atât la premier cât și la ministrul Finanțelor. Am făcut această propunere. Va fi un proiect de ordonanță care privește unele măsuri. 

Apreciem că prin această decizie evităm o situație în care amenzile ar fi mult mai mari față de posibilitățile financiare ale oamenilor. Pafonul ar fi mult prea mare raportat la gravitatea faptelor. Dar vreau să precizez că prevenirea accidentelor trebuie să fie principala prioritate. 

(...) 

Am tot auzit în spațiul public că poliția lucrează cu planul de amenzi. Banii din amenzi nu revin poliției rutiere”, a mai precizat Carmen Dan la România TV. Ministrul spune că banii se duc către administrația locală.

Totodată, Carmen Dan a anunțat că anul viitor vor fi reanalizate faptele care reprezintă contravenție pentru a evita amenzi uriașe pentru fapte minore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel