Urmărește emisiunea live


Mario Oprea (PNL): "Creştere economică, dar Buget 2018 de criză"

Mario Oprea (PNL): Bugetul pe 2018 propus de PSD-ALDE creează senzaţia unui buget de criză

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a afirmat, duminică, că proiectul de buget pentru anul 2018 propus de PSD-ALDE, care ar putea fi supus joi votului final în Parlament, creează senzaţia unui buget de criză, în condiţiile în care există o creştere economică predominantă din consum.

"PSD nu numai că dovedeşte că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, dar este împotriva lui şi, de asemenea, este împotriva legilor ţării. Avem, într-adevăr, o creştere economică predominantă din consum, avem o serie de preţuri care au crescut într-un ritm alert, rata inflaţiei a crescut de la 0 la 2,7%, avem costul la care se împrumută statul dublat, deficitele comerciale şi de cont curent au crescut, moneda naţională s-a prăbuşit, investiţiile, după 10 luni, sunt la 60% faţă de perioada anului trecut, ele fiind bugetate la nivelul de 4,2% din PIB, iar Guvernul va termina anul cu investiţii de 2% din PIB de fapt. (...) Bugetul pe anul 2018, în formula Guvernului PSD-ALDE, creează senzaţia unui buget de criză.", a spus Marius Oprea, la Craiova, într-o conferinţă de presă.

Viceliderul grupului PNL din Senat a arătat că, în proiectul legii bugetului, în opinia PNL, veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel puţin 8,6 miliarde lei, veniturile din TVA - cu 5 miliarde de lei, veniturile din contribuţiile sociale - cu 0,4 pp din PIB, adică 3,6 miliarde lei, iar cheltuielile pentru investiţiile sunt 'sacrificate', deficitul bugetar fiind estimat la 3% din PIB, 'cifră neverosimilă'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel