Mario Balotelli (Brescia), criticat chiar de ultraşii echipei sale

Internaţionalul italian Mario Balotelli (Brescia) a fost criticat chiar de ultraşii echipei la care evoluează, care au dorit în acest fel să-şi arate solidaritatea cu omologii lor de la Hellas Verona, scrie BBC.

Nu avem nicio îndoială că Balotelli este un adevărat italian, chiar un brescian. Însă aroganţa sa permanentă este nejustificabilă, se arată într-o declaraţie a grupului de ultraşi ai formaţiei Brescia.

Clubul de fotbal Hellas Verona a anunţat miercuri că liderul grupării ultras din cadrul galeriei formaţiei, Luca Castellini, a primit o interdicţie de a intra pe stadionul grupării până în 2030, după declaraţiile jignitoare, cu caracter rasist, făcute la adresa lui Balotelli.

Castellini a folosit expresii şi a făcut afirmaţii grave, contrare principiilor etice şi valorilor care călăuzesc clubul nostru, se arată într-un comunicat al conducerii grupării.

Marţi, Balotelli, care a fost din nou victima unor incidente rasiste la partida cu Verona, a reacţionat după ce liderul ultraşilor acestei grupări a încercat să minimalizeze incidentele de la meciul de duminică din Serie A (1-2).

Fotbalistul a fost victima unor incidente rasiste, sub forma unor strigăte de maimuţă, fiind foarte aproape să părăsească terenul de joc. Balotelli, care a mai fost victima unor incidente rasiste în Italia şi Franţa, a intrat în colimatorul suporterilor echipei gazdă în min. 60, după o acţiune pe partea stângă, iar atacantul italian a luat balonul şi l-a expediat violent în direcţia sectorului rezervat suporterilor echipei Hellas Verona.

Balotelli este un clovn. El a auzit strigăte de maimuţă doar în capul său. Noi suntem un grup de suporteri mai special, ne amuzăm pe seama jucătorilor cu părul lung sau tunşi la 0, de jucătorii din sud sau de cei de culoare, dar nu avem nimic de-a face cu rasismul sau cu politica, a afirmat luni, la un post local de radio, Luca Castellini.

În replică, Balotelli a scris pe contul său de Instagram: Ceea ce faceţi voi nu are nimic în comun cu fotbalul. Vorbiţi despre o situaţie istorică şi politică care este mult mai mare decât spiritele voastre închise. Sunteţi nebuni! Treziţi-vă, ignoranţilor!.

Meciul de duminică din Serie A a fost întrerupt câteva minute înainte ca un mesaj să fie citit de crainicul stadionului, precizând că jucătorii vor intra la vestiare în cazul unui nou incident de acelaşi gen.

Mesajul a fost fluierat de o mare parte a suporterilor, dar meciul s-a reluat, cu Balotelli rămânând în teren. Fostul atacant al echipei Olympique Marseille a marcat chiar şi un gol superb pe final de meci (min. 85), reducând scorul de la 2-0 la 2-1.

La câteva ore după meci, Balotelli a postat un mesaj pe contul său de Instagram, în care le mulţumeşte "colegilor de pe teren, dar şi altora pentru solidaritatea" faţă de el. "Mulţumesc din inimă. Voi aţi arătat că sunteţi bărbaţi adevăraţi, nu ca cei care neagă evidenţa".

Comisia de disciplină din Serie A a dispus închiderea zonei Poltrone Est a stadionului din Verona pentru un joc, ca pedeapsă la manifestările rasiste ale ultraşilor veronezi. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel