Urmărește emisiunea live


Marine Le Pen, realeasă președinte la partidul Frontul Naţional

Alegeri
Alegeri

Partidul francez Frontul Naţional a reales-o duminică la conducerea sa pe Marine Le Pen, pentru al treilea mandat.

Marine Le Pen (49 de ani), singurul candidat la preşedinţia Frontului Naţional, a obţinut 100% din voturile exprimate de delegaţii reuniţi în congres la Lille, în nordul Franţei. Au existat doar 2,87% de buletine de vot nule sau necompletate. Cei aproape 1.500 de delegaţi ai FN au aprobat, cu 79,7% din voturile exprimate, noul statut al formaţiunii, în virtutea căruia a fost eliminată funcţia de preşedinte de onoare, a anunţat Jean-François Jalkh, vicepreşedinte al FN.

Acest titlu îi fusese acordat lui Jean-Marie Le Pen, care a condus partidul timp de 39 de ani, între 1972 şi 2011. Din cauza polemicilor repetate cu privire la Holocaust, fondatorul FN fusese exclus din partid în 2015 de fiica sa, Marine Le Pen, care i-a succedat la preşedinţia partidului în 2011.

[citeste si]

Excluderea lui Jean-Marie Le Pen a reprezentat începutul unei lungi bătălii judiciare cu fiica sa. Jean-Marie Le Pen, care şi-a publicat memoriile cu numai zece zile înaintea congresului de la Lille, a renunţat în final să participe la această reuniune, ceea ce reprezintă o premieră în cariera sa politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel