Marilen Pirtea, PNL: Bacalaureatul, manipulare. Cui servește

Bacalaureat
Bacalaureat

Marilen Pirtea, coordonatorul Comisiei de Educaţie a PNL, face acuzații la adresa PSD, în contextul examenului de Bacalaureat.

”În contextul în care 2018 a debutat cu o ilegalitate în educaţie marca PSD, atunci când Bacalaureatul a început în luna februarie, pentru prima dată în istoria României, cu susţinerea probelor de competenţe, era "firesc" ca aceştia să atenueze efectul de imagine al unui examen ilegal prin "realizarea" celui mai mare procent de promovare din 2010 încoace. După ce social-democraţii au încălcat flagrant Legea Educaţiei Naţionale, care prevede că Bacalaureatul poate fi susţinut doar de elevii care au promovat clasa a XII-a, Partidul Naţional Liberal este îndreptăţit a crede că PSD a generat un nou abuz, manipulând gradul de dificultate al subiectelor.” a acuză Pirtea. 

75% promovabilitate, cui servește

Liberalul mai subliniază că ”Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 74,7%. Ratele finale de promovare în anii precedenţi au fost de 72,9% în 2017, 68,1% în 2016, 67,8% în 2015 şi 60,6% în 2014. Bineînţeles, în virtutea opacităţii de care PSD dă dovadă în mod constant, nu ne sunt transmise public informaţii statistice mult mai detaliate, precum mediul de provenienţă (rural / urban), distribuţia statistică naţională, date despre totalul elevilor înscrişi în clasa a XII în acest an şcolar, câţi elevi nu au promovat clasa a XII-a şi multe altele, informaţii necesare pentru o analiză rafinată a experţilor în educaţie. Cunoaştem faptul că în evaluările internaţionale ne aflăm la coada clasamentelor în domeniul educaţiei şi formării profesionale, procentul de promovare de 74,7% fiind exagerat, PSD aplicând un mecanism al manipulării chiar prin modul cum au fost gândite subiectele examenului. Cui serveşte minciuna unui bacalaureat cu un procent de promovare de 75%? Doar celor de la PSD, care ascund lipsa de performanţă a şcolii româneşti, care în acest moment generează poli de excelenţă într-o mare de mediocritate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel