EXCLUSIV  MARILE ÎNTREBĂRI după cazul câinelui mutilat cu petarda în Satu Mare

Câine
Câine

Iau formă mai multe întrebări după cazurile recente de violență împotriva animalelor.

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, însă, uneori, oamenii nu le oferă aceeași prietenie necondiționată. Nu de puține ori animalele au fost aduse în adăposturi înfometate sau cu membrele tăiate. Actele de cruzime asupra animalelor sunt în creștere, violențele înmulțindu-se chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Un câine a fost găsit spânzurat de țeava de gaze a unui bloc din zona centrală a Capitalei. Bărbatul în vârstă de 44 ani, suspectat că l-a omorat, a fost arestat preventiv duminică. Judecătorii au stabilit ca individul să stea în spatele gratiilor în următoarele 30 de zile.

Acest caz a pus umbră peste o altă cruzime îndreptată împotriva animalelor: câinele rănit grav după ce i-a fost introdusă în gură o petardă care, ulterior, a explodat. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Suspecţii ar fi nişte copii, iar Poliţia ia în calcul mai multe variante în care s-ar fi produs acest act de cruzime.

După cazul căţelului găsit spânzurat în centrul Capitalei, au curs reacțiile, anunțându-se chiar și plângeri penale, însă parcă s-a lăsat tăcerea asupra tragediei din Satu Mare, în ciuda petiției pentru pedepsirea celor vinovați.

Oare cazul e mai puțin important pentru că nu a avut loc în București? Sau are legătură cu faptul că s-a aflat că suspecții sunt minori? Ce se va întâmpla cu ei mai departe dacă vor fi găsiți vinovați? Ce măsuri vor fi luate? Sunt câteva întrebări peste care nu trebuie să se lase tăcerea. 

Cu privire la pedepsele aplicate minorilor, amintim de un caz din Irlanda, unde un Tribunal i-a găsit vinovați de crimă pe doi băieți de 14 ani. Crima oribilă a avut loc în mai 2018 și a șocat Irlanda.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel