UPDATE: DNA neagă implicarea directă a ministrului într-o anchetă penală. Mariana Câmpeanu ar fi acuzată pentru luare de mită

campeanu
campeanu

România TV spune că Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi acuzată de DNA pentru luare de mită. Alături de ministrul Muncii mai sunt acuzate și Iulia Coruț, fosta șefă de cabinet, dar și consilierul ministrului, Paula Mănunceanu. În schimb, DNA neagă că Mariana Câmpeanu ar fi vizată direct de o anchetă penală.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi fost chemată la DNA, joi dimineața, în calitate de invinuit într-un dosar de luare de mită, unde ministrul nu s-ar fi prezentat, relatează România TV. Alături de Mariana Câmpeanu mai sunt implicate și Iulia Coruț, fostul director de cabinet, dar și Paula Mănunceanu, consilierul ministrului. Ancheta în acest moment se află în fază incipientă.

Surse din cadrul anchetei vorbesc despre anumite sume de bani primite la nivelul ministerului pentru a fi eliberate anumite avize. Faptele ar fi fost comise în 2012.

Denunțătorul ar fi depus la dosarul aflat la DNA înregistrări audio și video.

De asemenea, Mariana Câmpeanu  a fost interceptată în cadrul  ședinței  PNL de la începutul acestei săptămâni, când aceasta afirma că: M-am săturat, nu mai pot,  mă obligați să fac numai acte de corupție. Nu mai pot, îmi dau demisia".

Referitor la acest dosar, analistul Bogdan Chirieac  a declarat că pentru PNL "acest dosar este o lovitură, dacă lucrurile se confirmă. Eu pe doamna Câmpeanu n-am suspectat-o niciodată de corupție. Eu am fost convins că dânsa a fost incompetentă și m-am pronunțat de nenumărate ori în acest sens. Incompetență, dar nu corupție, sunt meserii diferite. Incompetență în cazul doamnei Câmpeanu, în special pe partea de fonduri europene, unde sunt convins că doamna Câmpreanu nu înțelege ce înseamnă TVA sau TVA eligibil. Dar în niciun caz nu-mi imaginam că este vorba despre corupție și cred că mie personal mi-ar trebui mai multe date în acest caz", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

DNA neagă că Mariana Câmpeanu ar fi vizată direct de vreo anchetă penală

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu este vizat în mod direct în niciun dosar de cercetare penală aflat în lucru la DNA, a declarat joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Săplăcan a spus că Direcţia Naţională Anticorupţie nu derulează cercetări penale care să-l vizeze în mod direct pe ministrul Muncii, infirmând astfel o serie de informaţii apărute joi în presă.

 Purtătorul de cuvânt al DNA a mai precizat că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie.  Surse judiciare au declarat  că anchetatorii au în lucru un caz în care sunt vizate, pentru presupuse fapte de corupţie, persoane din ministerul condus de Mariana Câmpeanu, fără a oferi alte lămuriri.

 Purtărorul de cuvânt al PNL (formaţiune din care face parte Câmpeanu), Mihai Voicu, a declarat că liberalii sunt "extrem de convinşi" că ministrul Muncii nu este implicat în "nicun fel de situaţie de acest gen".

 La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Iolanda Stăniloiu, a declarat, pentru Mediafax că Mariana Câmpeanu nu a primit nicio înştiinţare sau invitaţie oficială de la DNA până miercuri seară, când a plecat la Dublin, la reuniunea informală a Consiliului EPSCO.

 "Nu s-a primit nimic, nu putem comenta o emisiune de televiziune", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.  Ministrul Muncii ar trebui să revină în ţară vineri seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel