Mariana Alexandru, interviu pentru conducerea DNA: Gata cu fake news-ul!

Mariana Alexandru
Mariana Alexandru

Cei cinci candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin, joi, interviurile la Ministerul Justiţiei. Mariana Alexandru, procuror cu peste 30 de ani vechime, a vorbit despre ce obiective are dacă va ajunge șef la DNA.

”Cazurile recente au arătat că nu suntem pregătiți să comunicăm public în situațiile de criză. Mă voi ocupa de cei care funcționează în compartimentul de comunicare publică pentru a face față situațiilor de criză. Comunicarea informală în perioadele de criză este foarte importantă”, a zis Mariana Alexandru la Ministerul Justiției.

”De asemenea, este vital modul în care reacționăm la fake news-uri. Reacțiile trebuie să fie rapide. S-a observat că se uzitează dreptul la replică. Nu e eficient. Apare mult prea târziu și nimeni nu mai este atent la dreptul la replică. De aceea, rapiditatea cu care trebuie să fie eliminat din spațiul public un fake news face diferența între o comunicare eficientă și una dezastruoasă”, a mai spus Mariana Alexandru.

Cei cinci candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin, joi, interviurile la Ministerul Justiţiei.

Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru, Călin Nistor. Ministerul Justiţiei a declanşat pe 2 decembrie anul trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT. Candidaţii au putut depune cereri de înscriere la selecţie până pe 23 decembrie 2019.

Dosarul a inclus dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei pentru care se concurează, curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite în compartimentele în care candidatul şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii sale profesionale, alături de orice alte înscrisuri relevante. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel