Maria Grapini: Proiectele bune supraviețuiesc guvernelor

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a lansat, în 2013, pe când ocupa funcția de ministru al Turismului, un proiect național de anvergură, numit "România promovată prin valori", constând într-un parteneriat solid, administrație-cultură/știință/sport, marcat printr-o serie de evenimente de răsunet, care a traversat anii și...guvernele, pentru că spune ceva. 

Maria Grapini a gândit proiectul ca pe un concept ce înglobează mai multe acțiuni de promovare a autenticității românești, cu așezarea în prim-planul atenției naționale a numelor grele din domeniile amintite, sub toate formele sale. Umanista a consfințit titlurile de ambasadori ai valorilor României și le-a acordat acest titlu, în prima gală din 2013, următorilor: Grigore Leșe, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Ștefan Popa Popa's, Gabriela Szabo, Iolanda Balaș Soter și Gheorghe Zamfir, fiecare dintre ei având atribuită una dintre dimensiunile turistice ale României, de la turism rural, la ecoturism, sau turism cultural.

În anul următor, 2014, Maria Grapini a organizat o nouă ediție a evenimentului "România promovată prin valori", prin desemnarea numelor noi de ambasadori onorifici ai României, o serie de nume grele din cultură, sport sau știință: Maia Morgenstern, Dan Puric, Helmuth Duckadam, Nadia Comăneci, Ovidiu Lipan Țăndărică, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Dumitru Prunariu, Dinu Săraru, Nicolae Voiculeț, Constantin Chiriac, iar proiectul a reușit să intre în conștiința publică.

[citeste si]

Odată oficializat noul Guvern al României, Maria Grapini speră ca actualul ministru al Turismului să păstreze reperele statuate de aceasta, cu atât mai mult cu cât sunt deja mai mult de patru ani de când proiectul rezistă.

"Mă bucură faptul că fostul președinte a Autorității Naționale de Turism, Anca Nedea, a continuat, ulterior, acest proiect, la care am ținut și țin foarte mult și pentru care am muncit enorm! În acest răstimp, eu am continuat colaborarea cu ambasadorii, în cadrul numeroaselor acțiuni pe care le-am organizat la Parlamentul European - expoziția Ștefan Popa Popa's, conferința lui Dan Puric, conferința dedicată lui Traian Vuia, cu invitat special Dorin Prunariu și n-am de gând să mă opresc! Acum, important este ca și actualul ministru al Turismului să continue acest proiect și altele, care plasează România pe harta evenimentelor internaționale. Îi doresc succes!", a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel