Maria Grapini, mesaj ferm în plenul PE de la Strasbourg

Joi, 28 martie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, s-a discutat despre beneficiile majore ale programului Erasmus. Vestea importantă este aceea că bugetul Erasmus se dublează, se precizează într-un comunicat de presă remis joi de Maria Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini a avut o luare de poziție în plen și a solicitat extinderea programului prin includerea unui număr mai mare de categorii profesionale, ba chiar a tuturor, în condițiile în care vorbim despre o Europă unită și o piață unică. Mai mult, europarlamentarul român a cerut ca numărul persoanelor cu dizabilitati să crească substanțial, în noile programe de studii.

„Erasmus este un program foarte cunoscut și foarte iubit în toate statele membre! Milioane de tineri au participat la acest program. Este, evident, nevoie de o mărire a bugetului și ne-ați dat vestea bună, că se dublează, dar ați văzut - a rezultat foarte clar din dezbateri - că nu este suficientă dublarea bugetului. Ar trebui acum să ne gândim cum putem să cuprindem cât mai multe categorii profesionale, s-a vorbit despre medici și asistenți medicali, dar cred că toate categoriile profesionale trebuie incluse pentru că avem o singură piață unică și avem această libertate de mișcare a lucrătorilor.

Mai mult, cred că trebuie să țintim și zonele mai îndepărtate, zonele rurale și să găsim mijloace prin care numărul persoanelor cu dizabilități din program să crească! Nu este un procent corespunzător în Erasmus din punct de vedere al incluziunii și cred că, aici, trebuie să ne gândim pe viitor. Erasmus trebuie să aducă efecte economice și aduce efecte economice, dacă ne gândim la pregătirea profesională!", a declarat europarlamentarul Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel