Maria Grapini, informații importante, via Bruxelles, pentru IMM-uri

Maria Grapini
Maria Grapini

Maria Grapini consideră că digitalizarea este un instrument pentru dezvoltarea IMM-urilor în zonele mai puțin dezvoltate și îndepărtate ale Uniunii Europene și un puternic pol de dezvoltare în foarte multe domenii.

Maria Grapini a transmis recent o întrebare Comisiei Europene, cu un preambul complex de atuuri pentru ca Europa să acorde sprijin real IMM-urilor. "Putem spune că digitalizarea face parte din viața IMM-urilor și aduce eficiență în procesele de business, de producție, în cele de marketing și vânzări. Ea poate ajuta la consolidarea eficienței energetice, a utilizării eficiente a resurselor, a inovării, a sustenabilității și a competitivității. Pentru IMM-uri, digitalizarea a determinat o dezvoltare importantă a comerțului electronic, o creștere a schimburilor comerciale și a creat noi oportunități de afaceri pe piața mondială. Și agricultura, care reprezintă un segment important al economiei Uniunii Europene, beneficiază de avantajele digitalizării. Astăzi, IMM-urile din domeniul agricol utilizează platformele digitale care le oferă informații importante pentru activitatea lor, precum prognoze meteorologice și informații despre evoluția prețurilor pe piața produselor agricole", a scris Grapini Comisiei Europene.

Umanista a cerut răspunsuri clare privitoare la posibilitățile de finanțare: "Investițiile în digitalizare sunt un motor puternic pentru creșterea economică, dar finanțarea publică nu este suficientă pentru un adevărat proces de reformă în domeniul digitalizării. Ce strategie are Comisia astfel încât să avem programe de finanțare care să sprijine implementarea digitalizării la nivelul IMM-urilor aflate în zonele mai puțin dezvoltate și îndepărtate ale Uniunii Europene?".

Ce a transmis CE

Comisia Europeană a informat-o pe umanistă că, spre exemplu, Centrele de inovare digitală ajută întreprinderile mici și mijlocii (IMM) să experimenteze noi tehnologii digitale și oferă acces la competențe, la finanțare, la rețele de cunoștințe și la sprijin. Două proiecte inițiate de Parlamentul European formează peste 60 de centre de inovare digitală în regiuni în care capacitatea industriei trebuie îmbunătățită. Programul Orizont 2020 sprijină, de asemenea, centre de inovare digitală și IMM-uri din regiuni subreprezentate până în prezent, susține CE.

În același răspuns transmis Mariei Grapini, Comisia Europeană face trimitere la Fondul european de dezvoltare regional, din care s-au alocat peste 22 de miliarde EURO pentru digitalizarea IMM-urilor, dar și la unele parteneriate din cadrul platformelor tematice de specializare inteligentă. "Prin intermediul rețelei birourilor cu competențe în materie de bandă largă și al Planului de acțiune al UE pentru banda largă în zonele rurale , Comisia sprijină investițiile în banda largă în zonele rurale. Statele membre au alocat aproximativ 6 miliarde EUR din fondurile structurale și de investiții europene pentru a asigura acces în bandă largă pentru peste 14,5 milioane de gospodării suplimentare. În plus, platforma SmartAgriHubs, cu investiții în valoare de 20 de milioane EUR, va consolida rețeaua de centre de inovare digitală în domeniul agricol, în timp ce Internet of Food and Farm 2020 a lansat recent o cerere de propuneri cu un buget de 6 milioane EUR rezervat pentru proiecte din Europa de Nord și de Est. Bugetul propus pentru perioada 2021-2027 include priorități privind infrastructura strategică, transformarea digitală și piața unică.", mai spune Comisia Europeană, în răspunsul transmis europarlamentarului Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel