Maria Grapini, în PE: Nu trebuie să mai avem un caz ca Austria...

Maria Grapini
Maria Grapini

Maria Grapini a intervenit, miercuri,  în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg, unde s-a luat în discuție un subiect delicat, privitor la coordonarea sistemelor de securitate socială, în condițiile în care de la teorie la practică este, în continuare, cale lungă și complicată. 

Europarlamentarul Maria Grapini a punctat, din start, confuzia totală și poziția ilogică a unor colegi din PE.

"Noi nu vrem să se facă un singur sistem de securitate socială, ci să fie respectat pentru lucrătorul care beneficiază de mobilitate și merge într-un stat același sistem de securitate pentru lucrătorul autohton! Este incredibil să vrem o piață unică, să avem mobilitatea lucrătorilor, dar să nu fie respectate conditiile de securitate și de plată ale salariului, la muncă egală. Sigur, nu e poate cea mai bună variantă, dar haideți să comparăm... Nu trebuie să mai avem un caz ca Austria, care a diminuat și este acum în infrigement, dar ne-a anuntat și premierul Danemarcei că va vrea să aplice o diminuare a alocațiilor sau alocații diferențiate pentru copiii lucrătorilor din alte state!", a spus Maria Grapini.

În finalul intervenției din plenul PE de la Strasbourg, europarlamentarul român a asigurat asistența că unitatea trebuie să fie cuvântul de ordine, și acum, și în perspectivă, pentru o Uniune viabilă.

"Vrem o Europă unită, vrem o piață unică, asta este prevăzut în Tratat. Atunci, să respectăm ce e în Tratat, nu numai salarizare la muncă egală - plată egală, ci să respectăm și sistemele de securitate!", a conchis Maria Grapini.

Vezi si: Maria Grapini: Finalizarea raportului Uniunea Vamală, condiție pentru o calitate a consumatorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel