Maria Grapini, despre poziţia PSD de a rămâne la guvernare: Îl facem laş pe Tăriceanu şi plecăm noi? Nu se poate!

Europarlamentarul Maria Grapini
Europarlamentarul Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a vorbit, vineri, despre anunţul prim-ministrului Viorica Dăncilă privind intenţia PSD de a rămâne la guvernare, menţionând că stabilitatea şi continuitatea sunt necesare, inclusiv în contextul negocierilor privind noul cadru financiar multianual al UE. 

'Noi ne-am întâlnit ieri şi am vorbit multe (la Şcoala politică de vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate, n.r.). Trebuie să îi spunem doamnei prim-ministru ce am vorbit. Am vorbit că erau, aşa, voci - cum spunea doamna prim-ministru - 'să plecaţi de la guvernare'. Şi eu, în cuvântul meu, ieri, am spus: 'Nu! Păi, cum? Îl facem laş pe Tăriceanu şi plecăm noi? Nu se poate!' Mă bucur foarte mult că fără să comunicăm, astăzi, doamna prim-ministru a confirmat acest lucru', a spus Grapini, prezentă la Şcoala politică de vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate, care are loc la Mamaia.

Ea a subliniat că România a dovedit în perioada în care a exercitat Preşedinţia Consiliului UE că este un membru al Uniunii Europene 'extrem de tehnic şi bine pregătit'. Totodată, a precizat că ţara noastră are nevoie de stabilitate în perioada următoare. 'Urmează împărţirea bugetului pe noul cadru financiar, avem nevoie de miniştri care nu trebuie să caute dosarele vreo trei luni, să le găsească. Avem nevoie de acest guvern să ducă până la capăt guvernarea. Pentru că am tot respectul faţă de presă, dar a fost foarte multă manipulare în presă, în campania pentru europarlamentare: că PSD vrea să scoată România din UE. Fals! Pentru că eurodeputaţii din grupul social-democrat, în perioada în care a fost condusă delegaţia de doamna prim-ministru, după care de domnul Dan Nica, au avut cele mai multe amendamente şi cea mai mare susţinere pentru viitorul Uniunii Europene. Şi lucrurile acestea le pot vedea cetăţenii, pentru că sunt publice pe paginile Parlamentului European', a precizat Grapini. De asemenea, a apreciat că este posibil ca România să fie condusă de un guvern minoritar.

'Avem nevoie de continuitate pentru că urmează nominalizarea comisarilor, împărţirea portofoliilor şi şedinţele cu noua Comisie Europeană. Spuneam că există un mare risc, există acea dorinţă de a pune o condiţionalitate aiuritoare, aceea legată de statul de drept, dacă primim sau nu fonduri. De aceea cred că trebuie să continuaţi să vă asumaţi, aşa cum aţi spus, guvernarea. Şi, da, poate un guvern minoritar să conducă, pentru că sunt multe ţări în care au condus guverne minoritare şi chiar şi în România am avut acea perioadă. Trebuie să ne asumăm să le explicăm românilor de ce e nevoie de o politică social-democrată în România. Şi în lume. Sunt state care au avut alte experienţe şi s-au întors la politici social-democrate, la politici pentru oameni', a declarat Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel