Mareşalul libian Khalifa Haftar a fost primit în mod discret la Roma de şeful guvernului Giuseppe Conte

Şeful guvernului italian Giuseppe Conte l-a primit joi dimineaţa la Roma pe mareşalul libian Khalifa Haftar, ''omul forte'' din estul Libiei care a lansat o ofensivă împotriva capitalei Tripoli, relatează AFP.

A fost o întâlnire destul de lungă, un schimb lung de informaţii. I-am făcut cunoscută poziţia guvernului. Vrem o încetare a focului şi considerăm calea diplomatică drept unica soluţie, a declarat Conte presei în marja unei alte întâlniri la mijlocul zilei. Nimic nu s-a aflat înainte de trecerea lui Haftar prin Italia. Potrivit media italiene, Haftar urma să meargă apoi la Paris.

Marţi, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a anunţat că preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să se întâlnească cu Haftar. Giuseppe Conte a declarat la rândul său săptămâna trecută că doreşte să se întâlnească cu responsabilul libian, după ce l-a primit pe premierul guvernului libian de uniune naţională (GNA), Fayez al-Sarraj, pe 7 mai la Roma.

După mai bine de o lună de ofensivă, fără rezultate, a trupelor mareşalului Haftar pentru a cuceri Tripoli, situaţia din Libia pare să fie în impas, atât din punct de vedere militar, cât şi din punct de vedere politic. Uniunea Europeană a condamnat luni ofensiva forţelor mareşalului Haftar, considerând-o drept o ameninţare pentru securitatea internaţională, şi a făcut apel la o încetare imediată a focului în Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel