MAREA REFORMĂ a lui Florin Cîțu. Promisiunile ministrului de Finanțe: Veți vedea/E nevoie/Vom face o evaluare

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a dat un interviu pentru G4Media. Deși este în funcție din noiembrie 2019, de când a fost validat Executivul, Florin Cîțu vorbește ca-n prima zi, la viitor, pe aspecte cu impact major. 

PNL încă n-are o soluție la deficitul excesiv

Soluțiile privind deficitul de 6% în 2021, 7% în 2022 ”le veți vedea în perioada următoare în programul PNL”, deși o astfel de analiză pe următorii 2 ani ar înseamna o criză financiară, tăieri masive de salarii și pensii, iar, în vreme ce Consiliul Fiscal recomandă măsuri imediate, premierul Ludovic Orban afirmă că nu e momentul.

E sigur că va declanșa Comisia Europeană procedura de deficit excesiv imediat după anunțarea depășirii deficitului. Cu privire la ce soluții va pune pe masă, ministrul afirmă că ”vom vedea în primul rând scrisoarea de la Comisie și cerințele”. 

Puterea exemplului. Economie în Guvern

Obiectivul meu e să mergem de la 27-28 la 32% din PIB. Nu se va întâmpla peste noapte, dar e obiectivul meu pe termen mediu.” spune ministrul despre reforma din Guvern, de la reducerea numărului de ministere, la restructurările din ministere. 

Fără soluție pentru pensii

Ar trebui să termine anul acesta noua lege a pensiilor, dar, dacă, pe termen scurt, soluțiile sunt dure și complicate, pe termen lung, ”nu avem soluții”. Prin urmare, ”e nevoie de o reformă a sistemului de pensii care să pună mai multă greutate pe partea privată.”

Vrem Green Deal, dar fără o strategie

Despre Green Deal, nu avem un studiu de impact, dar ”vom avea” și ”susținem obiectivul”. Gazele din Marea Neagră sunt pe agenda discuțiilor care vor urma. 

Marile reforme pe care le lasă moștenire

Cât despre ce va lăsa în urmă, la ce reforme lucrează, răspunde: ”E un mandat de tranziție. Mă voi ține de acest deficit în scădere.”

Ce se petrece între timp, în vreme de tranziție

Între timp, ține ”foarte mult la retragerea statului din economie”, ”vom face o evaluare” cu privire la privatizări ale unor companii de stat, se va gândi dacă va candida la Primăria Capitalei și va discuta în partid dacă va intra în cursă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel