Urmărește emisiunea live


Marea Grădină Centrală, proiectul care vrea să aducă 35 de hectare de verdeață în București

"Marea Gradină Centrală a Capitalei – Deschideți Parcul Parlamentului pentru cetățeni" – a fost titlul mesei rotunde organizate astăzi de deputatul PNL Ovidiu Raețchi la Palatul Parlamentului. 

La eveniment au fost prezenți specialiști în arhitectură, politicieni, diplomați și jurnaliști care au contribuit la dezbaterea cu privire la amenajarea unui spațiu verde în jurul Casei Poporului și a unei zone de promenadă în proximitatea acesteia.

Ovidiu Raețchi a afirmat că Marea Grădină Centrală a Bucureştiului ar integra 35 de hectare în circuitul verde al Capitalei şi că acest proiect este susţinut de arhitecţi, peisagişti, dar şi lideri de opinie.

"Cred că introducerea acestei teme pe agenda publică este una necesară atât pentru Sectorul 5, cât și pentru București. Prin construirea acestui proiect numit Marea Grădină Centrală am rezolva o problemă esențială a Sectorului 5, care are cea mai mică suprafață de spațiu verde din toate sectoarele Capitalei. În plus, nici Bucureștiul nu stă prea bine din acest punct de vedere la nivel european. În plus, zidul care înconjoară Palatul Parlamentului scoate practic din circuitul public zeci de hectare de teren care ar trebui redate comunității sub formă de spațiu verde. Așa cum se întâmplă în clădirile legislative din întreaga lume, cetățenii trebuie să aibă acces la zona din jurul Casei Poporului.

Acest plan este susținut de arhitecți renumiți și are sprijinul multor persoane din spațiul public, inclusiv sprijinul declarat al celor care au fost prezenți astăzi la eveniment. Marea Grădină Centrală ar fi, de fapt, un prim pas către împădurirea acestei zone centrale a Bucureștiului, prin crearea unei axe verzi care să cuprindă Casa Academiei, fostul cartier Uranus, Piața de Flori și care să continue apoi prin integrarea în circuitul verde a celorlalte parcuri mari din zona – Parcul Carol și Parcul Tineretului", a spus liberalul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel