Marea Britanie, prima CREȘTERE a ȘOMAJULUI din ultimii doi ani

Rata șomajului din Marea Britanie a crescut prima dată în ultimii doi ani. 

Rata şomajului în Marea Britanie a crescut la 4,4% în trimestrul patru din 2017, de la 4,3%, fiind prima creştere a ratei şomajului din februarie 2016, un semn al încetinirii pieţei forţei de muncă, transmit BBC, Bloomberg şi Reuters.

1,47 milioane de șomeri

Miercuri, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunţat că numărul şomerilor a urcat cu 46.000, la 1,47 milioane, în ultimele trei luni din 2017.

Și numărul angajaților a crescut

Numărul angajaţilor din Regatul Unit a crescut cu 88.000, la 75,2 de milioane, în timp ce rata angajării a urcat la nivelul record de 75,2%.

[citeste si]

Câştigurile totale, incluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 2,5% în trimestrul patru din 2017, similar cu nivelul din precedentele trei luni, în timp ce rata inflaţiei a urcat în decembrie la 3%, pe fondul deprecierii lirei sterline. Este a opta lună consecutiv în care creşterea salariilor nu ţine pasul cu inflaţia.

Salarii mai mari

Excluzând bonusurile, salariile au crescut cu 2,5%, cel mai ridicat nivel din decembrie 2016. Ajustate în funcţie de inflaţie, salariile au scăzut cu 0,3% în perioada octombrie-decembrie 2017.

Potrivit datelor ONS, numărul cetăţenilor din UE care lucrau în Marea Britanie a urcat cu 4,5% în ultimele trei luni din 2017, cel mai redus ritm de creştere din trimestrul trei din 2013. Şi numărul angajaţilor din Europa de Est care lucrează în Regatul Unit a scăzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel