Marea Britanie. Neo-nazişti, condamnați pentru terorism

Un cuplu de neo-nazişti care şi-au botezat copilul Adolf, în semn de omagiu pentru Hitler, a fost condamnat luni de justiţia britanică pentru apartenenţă la o grupare teroristă de extremă dreapta interzisă în Marea Britanie, relatează AFP şi Press Association. 

Tribunalul din Birmingham a afirmat că Adam Thomas, un fost gardian în vârstă de 22 de ani, şi iubita sa de origine portugheză, Claudia Patatas, 38 de ani, sunt membri ai National Action, prima organizaţie interzisă de guvernul de la Londra în decembrie 2016 în baza legislaţiei antiteroriste. Un al treilea acuzat, Daniel Bogunovic, 27 de ani, a fost găsit vinovat pentru aceeaşi acuzaţie la sfârşitul unui proces de patru săptămâni. Imaginile difuzate la proces îl arătau pe Adam Thomas ţinându-şi copilul nou-născut în braţe în timp ce purta un costum al Ku Klux Klan (KKK), o organizaţie extremistă din sudul Statelor Unite care susţine supremaţia rasei albe. El a afirmat că acesta era doar un 'joc' deşi a recunoscut că este rasist şi că i-a dat fiului său prenumele de Adolf în semn de 'admiraţie' pentru Adolf Hitler.

Manual pentru fabricarea bombelor

Procuratura a prezentat de asemenea mesaje şi imagini transmise de inculpaţi de pe telefoanele mobile, înainte şi după interzicerea grupului, demonstrându-şi devotamentul faţă de National Action şi ideologia nazistă. Adam Thomas a fost de asemenea găsit vinovat pentru deţinerea, pe laptopul său, a unui manual care conţine instrucţiuni pentru fabricarea unei bombe artizanale. Organizaţia National Action a fost interzisă la câteva luni după asasinarea de către un simpatizant neonazist a deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016, cu puţin timp înainte de referendumul pentru Brexit. Pedepsele în cazul celor trei vor fi pronunţate pe 14 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel