Marea Britanie - O instalaţie cu 10.000 de tradafiri roşii, inaugurată ca parte a unei noi expoziţii în Edinburgh

O instalaţie artistică realizată din 10.000 de trandafiri roşii a fost inaugurată ca parte a unei noi expoziţii care îşi va deschide curând porţile în oraşul Edinburgh, informează vineri Press Association. 

Intitulată Red On Green, creaţia semnată de Anya Gallacio face parte dintr-o retrospectivă amplă dedicată acestei artiste de Galeria Naţională de Artă Modernă Scoţiană (Modern One) din Edinburgh. Instalaţia, realizată pentru prima dată în 1992, etalează 10.000 de flori proaspete, care se ofilesc şi se usucă treptat pe durata expoziţiei.

Creaţia face parte dintr-o serie de expoziţii de artă contemporană intitulată NOW, care mai include lucrări semnate de artiştii britanici Roger Hiorns şi Charles Avery, de artistul francez Aurelien Froment şi artista franco-algeriană Zineb Sedira, precum şi o instalaţie realizată recent în cadrul proiectului Peles Empire, inspirat din arhitectura Castelului Peleş din România.

'De la parfumul şi priveliştea a 10.000 de trandafiri roşii care se usucă rând pe rând, la o explorare a obsesiei pentru zahăr din societatea contemporană, NOW 5 oferă noi modalităţi de a privi şi de a gândi pentru toţi cei care îşi pun întrebări despre lumea în care trăiesc', a spus Simon Groom, director de artă modernă şi contemporană la Galeria Naţională Scoţiană.

'Dorim să creăm o experienţă ludică, anarhică, provocatoare pentru vizitatori, aşa că aşteptaţi-vă să descoperiţi frânghii, aparate cu raze X, zahăr, obsidian, fotografie şi reprezentaţii live, a adăugat el. 'Suntem un spaţiu destinat iubitorilor de artă, curioşilor, celor care sunt în căutare de experienţe noi, precum şi familiilor.' 'Vom avea din nou parcul temporar pentru copii pe perioada verii alături de spectaculosul 'Landform', realizat de artistul Charles Jencks, aşa că oferim fiecăruia modalităţi de a petrece o zi liberă.'

Anya Gallacio, originară din oraşul Paisley, va prezenta o serie de lucrări mai vechi alături de creaţii noi, concepute pentru expoziţia NOW, care explorează în continuare fascinaţia artistei faţă de efectele generate de trecerea timpului asupra materialelor utilizate. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 1 iunie - 22 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel