Marcel Vela, videoconferință cu prefecții: 21.500 de lucrători MAI în seara dintre ani. Atenție la petarde și artificii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor de Interne a avut o videoconferință cu prefecții pentru a discuta aspectele serii de revelion.

Un număr de 21.500 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne se vor mobiliza de Anul Nou, la cele peste 180 de manifestări anunțate în toată țara, la care vor participa sute de mii de oameni, conform Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut de dimineață o videoconferință cu prefecții, cu prilejul acțiunilor de sfârșit de ani.

320.000 de persoane vor sărbători la evenimente Anul Nou

„Scopul întâlnirii de astăzi este legat de perioada de iarnă, de ceea ce se întâmplă în zilele următoare cu prilejul sărbătorilor şi, aşa cum la nivel național evaluăm situația, în sensul că avem pregătite deciziile, intervențiile, tot ceea ce tine de nivelul cadrelor care sunt în misiune... (...) În această seară sunt raportate 180 de manifestări culturale cu prilejul Anului Nou, la care vor participa estimativ 320.000 de persoane. La nivelul întregii țări sunt mobilizați 21.500 de lucrători, ofițeri, subofițeri şi alte cadre. Şi atunci, fiecare dintre dumneavoastră, pentru că toate județele sunteți parte din acest întreg al misiunilor naționale, trebuie să vă faceți datoria şi să coordonați foarte bine tot ceea ce tine de misiunile specifice, de fluența traficului, de informarea cetățenilor, de planificarea eficientă a resurselor umane, să dimensionați exact şi corect dispozitivele", a declarat Marcel Vela, în videoconferința cu prefecții.

Combaterea petardelor și artificiilor periculoase, prioritate în această perioadă

Ministrul le-a cerut prefecților să acorde atenție asupra prevenției și combaterii utilizării și comercializării de materiale pirotehnice.

„În mod esențial vă atrag atenția - ați văzut că de Crăciun s-au înregistrat evenimente pe acest palier - să preveniți şi să combateți comercializarea şi utilizarea ilegală a articolelor pirotehnice. Aveți temei legal, doar trebuie să interveniți în mod operativ", a mai punctat Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel