Marcel Vela, propunere PNL la MAI, despre documentele privind intervenţia Jandarmeriei la protestul din 10 august 2018

Marcel Vela, propus ministru al Afacerilor Interne, a declarat marţi că documentele privind intervenţia Jandarmeriei în cazul protestului din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei vor fi desecretizate pe perioada mandatului său, precizând că 'cine a secretizat poate şi desecretiza'.

'Tocmai că în baza certificatului ORNISS am citit anumite rapoarte, nu am nici puterea şi nici posibilitatea legală să le divulg public. Întâi desecretizăm tot ceea ce s-a întâmplat, ca să aflaţi şi dumneavoastră şi toţi cetăţenii, se va face o analiză şi vă asigur că se va lua cea mai bună decizie pentru România şi pentru MAI', a spus Vela, după avizarea sa în Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament.

El a arătat că a discutat cu jandarmii după evenimentele din 10 august 2018, care i-au explicat că a fost o eroare de management a situaţiei. Întrebat despre poziţia sa legată de solicitările de demisie în cazul lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Vela a spus că va face o analiză când va ajunge la minister.

'Eu nu pot să dau sentinţe din mai multe motive: secretarii de stat sunt atributul şi intră în competenţa numirii de către premier. Veţi fi la curent cu toţi paşii, astfel încât românii (...) să ştie că sunt apăraţi de ministrul Marcel Vela. (...) Înainte de a lua o decizie, faci o analiză şi analiza o poţi face când ajungi la minister pe acte obiective, pe întâmplări, pe înregistrări', a menţionat Vela, care a anunţat că va da un răspuns în acest caz în aproximativ o lună.

Senatorul PNL Marcel Vela a primit marţi aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne. S-au înregistrat 17 voturi 'pentru' şi 10 'împotrivă' în şedinţa Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel