Marcel Vela, declarații LIVE. Ministrul de Interne, anunțuri de ultim moment - VIDEO

Ministrul Marcel Vela a făcut declarații de presă, de la sediul Ministerului de Interne.

Astăzi, 6 ianuarie 2020, începând cu ora 10.00, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel VELA, a susținut o declarație de presă la sediul ministerului. El a fost însoțit de Raed Arafat.

Vă prezentăm principalele declarații ale ministrului:

- Avem o veste bună, pentru toți românii din zona Moldova, zona Banat, Oltenia și Dobrogea. Am luat legătura cu piloți rezerviști din cadrul Inspectoratului de Aviație și au acceptat să revină în sistem. Doresc să le mulțumesc. Sunt eroi, sunt patrioți care au răspuns la chemarea ministrului, pentru a-și face datoria fațăde  țară.

- Respectul meu trebuie adus, în faţa opiniei publice, domnului general Ioan Cristinel, domnului comandor Neculai Chiriţă, domnului comandor Emil Bucurescu şi domnului Puiu Ştefan. Toţi patru au peste 1000 de ore de zbor şi pot îndeplini condiţia de comandant de aeronavă SMURD, astfel încât elicopterele SMURD din Iaşi, Arad, Craiova şi Constanța să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienţilor sau celor accidentaţi.

- Elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța vor putea executa misiuni de noapte. Putem anunța cetățenii că din acest semestru vor putea opera și cele patru elicoptere. La Iași și Joibou nu există încă condiții tehnice.

- Voi propune o inițiativă normativă ca toate orașele să-și poată amaneja locuri de aterizare și decolare autorizate de Autoritatea Aeronautică, pentru zi și noapte, astfel încât tot ce ține de SMURD să fie cât mai aproape de cetățean.

- Am discutat cu dl. ministru Nicolae Ciucă și vom prezenta Guvernului un memorandumului pentru complementaritatea celor două ministere. Aeronave militare și piiloți militari vor veni în sprijinul medicilor, pentru transportul pacienților.

VIDEO LIVE


Citește și: Vela anunță patru noi comandanți de elicoptere SMURD, după ce l-a certat la Arafat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel