Marcel Ciolacu, mister legat de candidatura la șefia PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că sunt şanse de 50% să candideze la şefia partidului la Congresul de luna viitoare, iar în cazul în care va intra în cursă va trece în proiectul său politic ''o reuniune şi o închegare a forţelor de stânga''.

Întrebat, la Adevărul Live, dacă va candida pentru preşedinţia PSD la Congresul din februarie, Ciolacu a spus că încă nu s-a decis. 'Sunt şanse reale să nu candidez. Şansele sunt jumătate - jumătate. Poate găsim împreună cu colegii variante mai bune. Există colegi care mi-au cerut şi public să candidez. O să iau o decizie împreună cu colegii mei până la Congres', a menţionat el.

Ciolacu a arătat că PSD va obţine categoric peste 25% din voturile românilor la alegerile locale. El a mai menţionat că doreşte o reuniune şi o închegare a forţelor de stânga, iar partidele pe care le vede în această alianţă alături de PSD sunt Pro România şi ALDE.

'Am vorbit şi cu Victor Ponta. Eu cred într-o reuniune şi o închegare a forţelor de stânga, să avem un program şi un proiect politic comun. Asta nu înseamnă că trebuie să ne unim de dragul de a ne uni. Noi dorim, la congres, să venim cu un proiect politic care să devină apoi un program politic, la care să acceadă cât mai multe forţe politice. Mi-ar plăcea, cu prioritate, să stăm de vorbă cu foştii noştri colegi din Pro România. Cred că această temă se va regăsi, în cazul în care eu voi candida la preşedinţia PSD, la Congres, în proiectul meu politic', a mai spus Ciolacu.

Ciolacu, despre o alianţă PSD - ALDE

Preşedintele interimar al PSD a mai afirmat că vede într-o astfel de alianţă şi ALDE, chiar dacă acum partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu este la guvernare alături de PNL. Întrebat dacă Tăriceanu mai poate fi un partener onest şi sincer, Ciolacu a spus: 'Domnul Tăriceanu este unul dinte oamenii cu care nu este grea comunicarea. Am un dialog cu el. (...) Facem politică. Cum domnul Tăriceanu, după 3 ani şi jumătate de guvernare cu PSD, acum este la guvernare cu PNL, asta este. Eu nu spun că politica este morală, ăsta este jocul politic şi eu, ca şi preşedinte interimar al partidului, nu pot să exclud anumite alianţe', relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel