Marcel Ciolacu, mesaj ce implică România: Trebuie să facem acest lucru!

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

România va susţine parcursul european şi euro-atlantic al tuturor statelor din regiune care îşi dovedesc ataşamentul faţă de valorile fundamentale ale Uniunii Europene, ale democraţiei şi statului de drept, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„Uniunea Europeană este departe de a fi o construcţie perfectă. Ar fi o utopie să spunem asta. Criza migraţiei, Brexitul, atacurile teroriste sau decalajele economice dintre Est şi Vest sunt doar câteva dintre provocările pe care trebuie să le înfruntăm şi care nu de puţine ori au suscitat discuţii aprinse între membri. Cu toate acestea, vreau să fiţi conştienţi că Uniunea Europeană este cea mai sigură cale pentru a atinge prosperitatea şi aşteptările cetăţenilor.

Experienţa României a arătat că, în cei 12 ani de la aderare, au intrat în ţară investiţii străine şi fonduri europene de zeci de miliarde de euro. E o realizare ce ţine de această garanţie privind atingerea unui pachet de valori comune şi ale unei democraţii stabile, dar şi de modernizarea instituţională şi reforma statului în acord cu principiile şi valorile europene. Din acest motiv, România va susţine parcursul european şi euro-atlantic al tuturor statelor din regiune care îşi dovedesc ataşamentul faţă de valorile fundamentale ale Uniunii Europene, ale democraţiei şi statului de drept', a declarat Marcel Ciolacu, marţi, la Parlament, la Forumul Regional pe tema 'Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană', organizat de PSD.

El a adăugat că autorităţile de la Bucureşti sunt pregătite să împărtăşească din experienţa acumulată şi să livreze acele elemente de expertiză 'tuturor statelor cu aspiraţii europene din Balcanii de Vest şi de la graniţa de răsărit a Uniunii Europene'. 'Trebuie să facem acest lucru, pentru că doar dacă vom transfera valori europene, instituţii de tip european şi stabilitate în această regiune vom putea progresa spre atingerea obiectivului comun de creare a unui spaţiu comun de securitate, de stabilitate democratică şi de dezvoltare socio-economică în această parte a Europei', a declarat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reamintit în context că România a acordat o atenţie deosebită impulsionării procesului de extindere pe toată durata deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, potrivit Agerpres.

FOTO AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel