Marcel Ciolacu: Dacă dispare PSD, atunci dispare și democrația

Marcel Ciolacu a declarat, marți, după ce Klaus Iohannis a spus că moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu e „o golăneală a PSD-ului", că șeful statului e încă în logica primului său mandat și că dacă PSD se va desființa, în România nu va mai exista democrație, deoarece va dispărea opoziția.

"Suntem cred că deja obișnuiți cu această atitudine față de PSD a președintelui Romasniei. Sper că din tot sufletul să fie atitudinea președintelui din primul mandat. Aștept cu nerăbdare atitudinea președintelui pentru cel de-al doilea mandat. Este posibil să fi rămas în jocul politic din campania electorală. Domnul președintele Klaus Iohannis este atât președintele dvs cât și al meu, e președintele tuturor românilor. Democrația într-un stat există atâta timp cât există putere și opoziție. Singurul partid de opoziție este PSD. Dacă PSD dispare în România nu mai există democrație, deoarece nu mai există opoziție", a spus Marcel Ciolacu, la TVR1.

Președintele interimar al PSD a afirmat că depunerea unei moțiuni simple reprezintă un drept constituțional al opoziției.

"Cred că aceștia sunt termenii constituționali în care președintele ar trebui să așeze lucrurile. Depunerea unei moțiuni este un drept constituțional al opoziției. Moțiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanțelor, domnul Citu. La investire, când domnul Orban este primul minsitru desemnat, Parlamentul României, indiferent că sunt și PSD-iști acolo, Parlamentul nu a dat un aviz favorabil domnului Citu. Domnul Orban nu a ținut cont.Votul în regulamentul Senatului este secret, nimeni nu știe cine a votat și ce a votat. A trecut la limită moțiunea, dar important este faptul că e un exercițiu democratic față de un personaj deja, din punctul meu de vedere, deja depășit în funcția de ministru al Finanțelor", a subliniat Ciolacu.

Florin Cîţu, ironizat de Marcel Ciolacu

El l-a ironizat pe ministrul de Finanțe, susținând că „dacă un euro se întâlnește Florin Cîțu, acesta îl salută cu „Give me five": „Dacă un euro se întâlnește cu domnul Citu știți cum îl salută? Give me five".

Președintele Klaus Iohannis a catalogat, marți, moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, adoptată luni în Senat, ca fiind "o golăneală a PSD-ului" și a acuzat că unii senatori PSD, "un grup nemotivat de vesel", l-au jignit pe ministrul de Finanțe.
El a mai spus că președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, "pe care l-au ales probabil că să fie cuminte și să nu îi împiedice pe pesediști", ar fi putut să oprească acest demers "inoportun".

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru", 56 de voturi „împotrivă" și două abțineri, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel