Maratonul Internaţional Sibiu: Aproape 5.600 de participanţi aleargă pentru 40 de cauze comunitare

Aproape 5.600 de alergători, profesionişti şi amatori, atât adulţi, cât şi copii, vor participa sâmbătă, 1 iunie, la cea de-a opta ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. 

Potrivit organizatorilor, numărul alergătorilor din acest an este cu 40% mai mare faţă de anul trecut, iar tema ediţiei este 'Alegeri libere'. 'Alergătorii vin atât din Sibiu, cât şi din afara judeţului şi chiar a ţării: de la Oradea şi Constanţa la Germania şi Marea Britanie.

De asemenea, circa 50 de companii din Sibiu şi-au anunţat participarea la eveniment, atrăgând peste 1.500 de participanţi din rândurile angajaţilor', se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES. Startul se va da din Piaţa Mare, iar traseul traversează centrul istoric, ajunge în parcul Sub Arini şi Complexul Naţional Muzeal Astra.

Cursa de maraton (42 kilometri) va ajunge până în satele Răşinari şi Poplaca. Maratonul Internaţional Sibiu 2019, cofinanţat de Primăria Sibiu, este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundaţia Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects şi partenerul principal Visma Software.

Până la momentul dat, cele 40 de cauze au peste 750.000 de lei promişi, adică 79% din targetul cumulat al proiectelor. 9 dintre acestea au depăşit targetul pe care şi l-au propus, iar 31 mai au nevoie de susţinere.

Printre cele care şi-au atins/depăşit targetul se numără: Campanie de castrări gratuite câini şi pisici - vrem mai puţină suferinţă şi mai multă decenţă - Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor şi a Naturii Animal Life, Universul simţurilor - Camera polisenzorială pentru copiii cu dizabilităţi din CSEI nr. 2, Sibiu - Asociaţia 'Prietenii Şcolii de Deficienţi de Auz Sibiu', We Help Şcoala din Mag! - Asociaţia WeHelp!, O bibliotecă pentru copiii din Săcădate - Asociaţia 'Vatra-Satului' Săcădate sau Primul centru de suport din Sibiu pentru cei afectaţi de cancer - Asociaţia Sus Inima. Toate cauzele mai pot fi susţinute până în data de 1 iulie 2019.

Detalii despre fiecare proiect se găsesc pe pagina www.maratonsibiu.ro/proiecte-2019, se mai menţionează în comunicat. Pentru buna desfăşurare a competiţiei, în data de 1 iunie traficul va fi restricţionat complet sau parţial pe mai multe străzi din Sibiu, precum şi pe DJ 106 Răşinari-Poplaca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel