Maramureş: Peste 3.000 de locuitori din Baia Mare, fără electricitate în urma unei furtuni puternice

Peste 3.000 de locuitori din municipiul Baia Mare au rămas, marţi seara, fără electricitate în urma unei furtuni puternice, a precizat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CSJU Maramureş, Dan Bucă. 

Potrivit acestuia, au fost afectate cinci linii de alimentare cu energie electrică, iar 3.133 de consumatori nu mai sunt conectaţi la reţea. Sunt afectaţi parţial locuitorii din zonele Ferneziu, Izvoare, Valea Roşie, dar şi localităţile Lăpuşel, Berinţa şi Bozânta Mare. Pentru remedierea defecţiunilor apărute la reţeaua electrică din municipiul Baia Mare, dar şi alte trei localităţi, intervin echipele tehnice din partea societăţii Electrica.

De asemenea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci în zona unui centru comercial din municipiul Baia Mare, unde pompierii militari intervin pentru a degaja carosabilul. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş s-a deplasat în cartierul Ferneziu, una dintre zonele afectate de furtună, pentru a evalua pagubele produse. În municipiul Baia Mare, acoperişurile mai multor blocuri au fost ridicate de vânt şi aruncate în stradă peste maşinile parcate în vecinătate, iar geamurile unor locuinţe au fost distruse. Grindina căzută în municipiul Baia Mare, dar şi pe teritoriul unor localităţi apropiate a avut dimensiuni de 4-6 mm. Totodată, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă a precizat pentru AGERPRES, că în urma furtunii violente n-au fost raportate victime umane sau persoane rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel