Maramureş: Patru bărbaţi, reţinuţi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals în mai multe judeţe

Patru bărbaţi au fost reţinuţi după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au efectuat trei percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări specializate în comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals în mai multe judeţe, informează, miercuri, IPJ Maramureş.

Conform sursei, trei membri ai grupării au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă şi un al patrulea membru se află deja în arestul poliţiei, scrie Agerpres.

"Este vorba despre patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 41 de ani, toţi din judeţul Maramureş, care sunt bănuiţi de comiterea a cinci înşelăciuni pe raza judeţelor Maramureş, Hunedoara, Braşov şi Cluj. În fapt, aceştia ar fi închiriat autoturisme de la societăţi comerciale de profil, prin utilizarea unor documente false, după care ar fi dezactivat GPS-ul instalat pe maşini şi apoi le-ar fi comercializat unor terţe persoane sau unor societăţi de dezmembrări auto. Prejudiciul total estimat este de aproximativ 70.000 de euro, contravaloarea celor cinci autovehicule sustrase, recuperat parţial de poliţişti, până la această dată", precizează IPJ.

Pentru destructurarea grupării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale, precum şi de suportul analitic al Biroului de Analiză a Informaţiilor Maramureş, de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş şi al colegilor din mai multe judeţe.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel