Maramureş: Manifestări de comemorare la împlinirea a 75 de ani de la deportarea evreilor din Sighetu Marmaţiei

Mai multe evenimente vor fi organizare joi cu ocazia comemorării a 75 de ani de la deportarea evreilor din Sighetu Marmaţiei în lagărul din Auschwitz. 

'Este un eveniment extrem de important pentru comunitatea evreiască din România, respectiv Sighetu Marmaţiei(...)este vorba despre comemorarea Holocaustului şi trecerea celor 75 de ani din momentul în care Holocaustul a fost declanşat', a precizat miercuri, pentru AGERPRES, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli.

Potrivit acestuia, la evenimentele care urmează să aibă loc joi vor fi prezenţi reprezentanţi ai Institutul Elie Wiesel din Bucureşti, personalităţi ale vieţii culturale şi politice din România, reprezentanţi din partea Administraţiei Prezidenţiale, ambasadelor, membri ai comunităţii evreieşti din Sighetu Marmaţiei, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Depunerea de coroane şi comemorarea vor avea loc la Memorialul Holocaustului din municipiul Sighetu Marmaţiei.

În după-amiaza zile de joi, la Casa Memorială 'Elie Wiesel' din Sighetu Marmaţiei va avea loc proiecţia filmului 'Dire l'indicible. La quete d'Elie Wiesel', un documentar despre întoarcerea lui Elie Wiesel în oraşul natal. De asemenea, va avea loc şi premierea elevilor care au participat la concursul de eseuri 'Elie Wiesel şi lecţiile sale de viaţă', menţionează un comunicat al Institutului Elie Wiesel din Bucureşti. În data de 16 mai 1944, din Sighetu Marmaţiei, oraşul natal al laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, pleca primul tren cu 3.007 evrei deportaţi în lagărele de concentrare naziste. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel