Maramureş: Posibilă toxinfecţie alimentară într-o grădiniţă din Baia Mare; 12 copii internaţi

O grădiniţă privată din municipiul Baia Mare a fost închisă după ce 12 copii au fost internaţi cu toxinfecţie alimentară în Spitalul de Boli Infecţioase din oraş, a precizat, joi, presei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Rareş Pop.

Potrivit acestuia, situaţia a debutat la începutul săptămâni, iar miercuri au fost internaţi în spital, alături de cei 12 copii, şi doi adulţi. 'În prima etapă am decis închiderea blocului alimentar ca ulterior să fie luată măsură închiderii temporare a grădiniţei (...) Grădiniţa a fost închisă, întrucât poate reprezenta un focar de toxiinfecţie alimentară. Până acum au fost recoltate probe biologice, inclusiv exudat faringian.

Au fost recoltate şi probe din alimentele consumate. Simptomatologia este similară cu cea de la Salmonella, însă vom şti cu siguranţă, probabil, în cursul zilei de luni (săptămâna viitoare n. red.). Inclusiv membri ai personalului din grădiniţă s-au simţit rău', a spus Rareş Pop. Acesta a mai precizat că starea copiilor şi a celor doi adulţi conduce spre o evoluţie pozitivă, iar unul dintre copii a fost externat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel