MApN: Verificarea avansărilor în grad, extinsă și pentru perioada 1990-2012

Urmare a controverselor apărute în ultima perioadă în spațiul public, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că perioada de verificare a modului în care au fost acordate gradelor militare şi înaintare în grad a fost extinsă și pentru intervalul 1990-2012.

MApN informează că problema legalităţii avansărilor ofiţerilor în rezervă este în atenţia conducerii ministerului de la momentul apariţiei primelor informaţii în presă, potrivit Mediafax.

Pentru a analiza temeiul legal al acestor avansări, a fost constituită Comisia pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă în MApN, în perioada 2010-2012.

"Datorită interesului reprezentanţilor mass-media şi a controverselor apărute în spaţiul public, obiectul de investigare al comisiei a fost extins şi pentru perioada 1990-2012. La finalizarea fiecărui an verificat, Ministerul Apărării Naţionale va comunica datele cu avansările ilegale din anul respectiv, urmând ca, la sfârşitul analizei, să fie făcută publică lista acestor cazuri pe intreaga perioadă", se mai arată în comunicat.

Potrivit ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, în perioada 2010-2012, au fost înaintați în grad un număr de 2.767 de ofițeri superiori, acesta precizând că nu toate au fost făcute în mod oneros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel