Manuscrisele Cioran, donate Academiei Române , au sosit la Bucureşti

george brailoiu-a cumparat manuscrisele cioran
george brailoiu-a cumparat manuscrisele cioran

Cele 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran, căștigate contra sumei de 505. 500 de euro, în urma licitației  organizate la Paris de casa Binoche şi Giquello de omul de afaceri George Brăiloiu, au intrat în posesia Academiei Române.

Potrivit Gabrielei Dumitrescu, şefa Departamentului "Manuscrise Carte Rară" din cadrul Bibliotecii Academiei Române (BAR),  mai multe amănunte legate de conţinutul preţioasei donaţii vor fi oferite, miercuri, la ora 12,00, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurate în Sala Heliade Rădulescu a BAR, la care vor participa membri ai conducerii Academiei Române. "Este, iată, o acţiune dusă până la capăt, un act patriotic şi cultural făcut de domnul Brăiloiu, care s-a ţinut de cuvânt, în sensul că a dat o parte din averea lui pe aceste manuscrise, a promis că le va aduce în ţară şi le va dona Academiei Române şi s-a ţinut de cuvânt", a declarat fostul preşedinte al înaltului for, acad. Eugen Simion.

"Va fi o mică ceremonie", a precizat acad. Eugen Simion, care a menţionat că acestea sunt "manuscrise de tinereţe" ale lui Emil Cioran.

Citește și:

George Brăiloiu va dona manuscrisele lui Cioran Bibliotecii Academiei

Omul de afaceri George Brăiloiu, care a achiziţionat, luna trecută, la o licitaţie organizată la Paris, manuscrise Emil Cioran, a anunţat public, în 12 aprilie, că le-a donat Bibliotecii Academiei Române. "Am promis că astăzi voi anunţa cine este beneficiarul fondului Cioran. Am considerat că Academia Română care are menirea de a păstra şi cultiva limba şi literatura română este instituţia care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine", a spus George Brăiloiu, în Clubul academicienilor.

Citește și:

George Brailoiu, posesorul manuscriselor Cioran, va fi distins cu Meritul Academic. Acesta va anunţa marţi cui donează manuscrisele lui Cioran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel