Manifestație la Bruxelles de 1 Decembrie

Unioniștii din Republica Moldova și România vor sărbători 1 Decembrie în fața Parlamentului European. Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că națiunea română este împărțită în două.

Pe lângă manifestația stradală care va începe în Rond-Point Robert Schuman la ora 14:30, reprezentanții organizațiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari și cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferință de presă, în cadrul cărora vor prezenta situația reală din Republica Moldova și perspectivele raportului Chișinău – București – Bruxelles.

Întâlnirea delegației cu europarlamentarii va avea loc la ora 10:00, la Parlamentul European, Batîment Willy Brandt, sala WIB 02M068. La ora 16:00, reprezentanții organizațiilor civice vor susține o conferință de presă (Euraffex, Rue Archimède 11, 1000), iar începând cu ora 19:00 aceștia vor dialoga cu comunitatea de români din Belgia.

[citeste si]

„Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua națională românilor, vrem să se afle și la instituțiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele și minciuna domină. Europa trebuie să știe", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ziua Națională a României va fi marcată de către unioniști și la Chișinău și Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chișinăului, între Parlament și Academia de Științe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel