Mănescu a revocat toți membrii Consiliului de Administrație al Tarom

dan pascariu
dan pascariu

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a revocat întreg Consiliul de Administrație al Tarom, transmite Mediafax. Decizia vine ca urmare a conflictului dintre membrii CA ai companiei aeriene și CEO-ul acesteia, Christian Edouard Heinzmann. Luni, în jurul orei 15.00, Adunarea Generală a Acționarilor Tarom s-a întrunit pentru a dezbate înlocuirea președintelui CA, Dan Pascariu.

Ramona Mănescu a cerut Consiliului de Administrație, în urmă cu câteva săptămâni, prelungirea contractului directorului general Heinzmann, de la un an, la patru ani. Structura de conducere, alcătuită din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Lăduncă, Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu, nu a luat o decizie în acest sens nici până în prezent.

"Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (...) Se consideră că afirmaţiile din presă membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei", a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Noul Consiliu de Administraţie, numit de Ministerul Transporturilor este alcătuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism. Dintre cei cinci membri ai CA, unul va deveni membru al structurii în urma unor alegeri ce vor avea loc în prima ședință a Consiliului.

"Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul CA, iar obiectivul este ca Tarom să intre în parametri normali", a adăugat Trandafir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel