Manda, precizări după audierea lui Sorin Strutinsky

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri că din audierea lui Sorin Strutinsky au reieşit elemente ce vor face obiectul unei verificări la Serviciul Român de Informaţii şi a adăugat că acesta a povestit, între altele, că a fost interceptat în baza a peste 3.200 de mandate de ascultare emise pe Legea siguranţei naţionale, dar că nu a fost acuzat niciodată de infracţiuni de siguranţă naţională, ci în dosare de corupţie.

"În ceea ce priveşte audierea domnului Strutinsky, domnia sa a venit cu un memoriu de 12 pagini care a ţinut să fie înregistrat la comisie şi este înregistrat la comisie. A venit cu un set de documente din dosarele domniei sale, care rămâne spre studiu la comisia noastră, ele toate sunt în copie. În mare, a spus o parte dintre lucrurile pe care le-am auzit, cel puţin şi în spaţiul public, de la domnul Dragomir. Şi vorbea de cazurile domniei sale, spunea spre exemplu că între unul dintre mandatele de interceptare şi al doilea dintre mandatele de interceptare numărul de înregistrare pleca de la 1.800 până la 5.000. Şi spunea că sunt 3.200 şi ceva de numere de ordine ale mandatelor de interceptare în şase luni de zile, în perioada anului 2009, în jur de 3.500, de altfel", a declarat Claudiu Manda, la finalul şedinţei Comisiei de control al activităţii SRI.

El a adăugat că Strutinsky a relatat la audieri că "a fost interceptat pe Legea de siguranţă naţională şi nu a fost acuzat niciodată de infracţiuni de siguranţă naţională, ci, mai degrabă, i s-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni de corupţie".

"La fel, a făcut o precizare care nu ştiu cât de mult intră în sarcina SRI, că a fost acuzat de încălcarea Legii incompatibilităţilor şi a conflictului de interese şi a fost anchetat de DNA şi încă o serie de lucruri care sunt cumva specifice comisiei, pe care urmează să le verificăm. Sunt o parte dintre lucrurile pe care le-am şi reţinut în sarcina comisiei noastre şi pe care avem să le verificăm, dar cred că mai avem de parcurs audieri, ca după aceea să avem o imagine de ansamblu şi o verificare la Serviciul Român de Informaţii", a declarat Manda, potrivit Agerpres. De asemenea, a menţionat, în acelaşi context, că pe ordinea de zi a comisiei s-a aflat şi un aviz pe rectificarea bugetară pentru Serviciul Român de Informaţii care a fost unul pozitiv.

[citeste si]

Potrivit lui Manda, următoarea şedinţă a comisiei va avea loc joia viitoare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel