Urmărește emisiunea live


Mâncarea, aruncată la gunoi. Semn de alarmă în România

mâncare
mâncare

Știați că 10% dintre produsele alimentare cu care ne umplem coșul de cumpărături ajung la gunoi? Mai mult, v-ați gândit vreodată că în țara noastră risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi? Iar cea mai alarmantă statistică vine atunci când vorbim despre locul în care se produce risipa: doar 7% în retail și aproape 50% în gospodării!

În cadrul evenimentului „6RE – Resurse, Reciclare, Recondiționare, Reutilizare, Responsabilitate, Respect", organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu ocazia Săptămânii Voluntariatului, venim cu o soluție pentru această risipă: un atelier de gătit cu produsele de la cina de aseară, o activitate sprijinită de Primăria Sectorului 6, mereu implicată în acțiunile de combatere a risipei.

"Cred în energia care se sudează în timpul pregătirii meselor în familie sau între prieteni. Este benefic să conștientizăm importanța gătitului de la zero cu produse naturale, locale și de sezon, ținând cont totodată că în noi stă puterea de a reduce risipa alimentară. Avem nevoie doar de puțină creativitate, zâmbet și de dorința de a face, nimic altceva,", ne-a mărturisit Mary Balaban, ambasador Jamie Oliver, organizator al atelierului.

Mary ne va arăta cum să facem tartine cu ouă fierte și tije de legume sau o spumă de căpșuni, cu ajutorul alimentelor rămase după ce ați terminat de gătit meniul zilei.

Mese pentru voluntari

O masă delicioasă va ajunge, în final, pe masa voluntarilor care participă la ateliere de creație și reciclare din cadrul Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul "Golescu Grant", acolo unde se vor purta discuții privind educarea obiceiurilor de consum, conştientizarea comportamentului social, dar și importanţa educaţiei de la o vârstă fragedă.

Până în prezent, activitățile din cadrul Săptămânii Voluntariatului au fost sprijinite de peste 30 de voluntari de la Facultatea de Asistență Socială, de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, iar unii din străinătate, prin intermediul AISEC.

Mai multe informaţii privind acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Sectorul 6, precum şi oportunităţile de a activa ca voluntar în domeniul social, găsiţi accesând site-ul www.asistentasociala6.ro sau pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Vezi și: Primarul municipiului Giurgiu: Gunoiul va fi plătit în funcţie de cantitate, cu saci personalizaţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel